Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Holandsko - země pestrých květin a lahodných sýrů

Pokud se řekne Země květin nebo Země tulipánů, je každému hned jasné, že se jedná o Holandsko. Nizozemské království patří mezi země, kde dokážou dělat s květinami úplné zázraky a kde rozkvetlé kytice neodmyslitelně patří ke každodennímu životu. Stejně tak jako kvalitní sýry, jejichž chuť je doslova neodolatelná.

Kdo nahlédl do holandské domácnosti, což při absenci záclon není problém, jistě spatřil nádherné kytice řezaných květin i exotické rostliny v květináči. Květiny a okrasné dřeviny zdobí také všechny předzahrádky, dvorky a hojně jsou využívány v městské zeleni. Na jaře vykukují hlavičky narcisů a tulipánů i z příkopů kolem silnic. Bezpočet nových odrůd květin pochází právě z Holandska a holandští floristé udávají tón květinové módě. Že tato země není jen o květinách, ví snad každý. Podlehnout se dá lehce i lahodným sýrům nebo dýchánku v coffee shopu. 

zájezdy do Nizozemí

Vše, co dělá Holandsko Holandskem, můžete poznat s CK MÁJ, která vám nabídne bohatý program. Nyní máte i vy výjimečnou příležitost seznámit se s programem poznávacího zájezdu, který tato cestovní kancelář každoročně pořádá. Termín zájezdu je právě v období květinového korza, které připadá na konec dubna. Pokud pojedete, dáte nám určitě za pravdu, že pod vedením zkušeného průvodce, poznáte i za těch několik dní to nejlepší z Holandska.

Poznávací zájezd ROZKVETLÉ HOLANDSKO - program:

1. den - odjezd z Českých Budějovic, Písku, Plzně v odpoledních hodinách. Noční přejezd Německem.

zájezdy do Nizozemí

2. den - ráno příjezd do AALSMEERU - možnost návštěvy největší květinové burzy (rozkládá se na ploše 15 000 m², je zde pět aukčních síní a denně jí projde na 15 milionů květin), přejezd do ALKMAARU - prohlídka města s návštěvou tradičního sýrového trhu pořádaného v dobových kostýmech a podle historických tradic. Přejezd do VOLENDAMU - prohlídka starobylé rybářské osady u jezera Markermeer, exkurze v nedaleké sýrové farmě Alida Hoeve s možností nákupu výborných sýrů (vstup zdarma). Přejezd do MONNICKENDAMU - městečka známého výrobou dřeváků, ležícího na břehu největšího nizozemského jezera Ijsselmeer, ubytování. V podvečer volno - možnost projížďky místním autobusem po hrázi do MARKENU - původní ostrůvek se starými rybářskými domky. Večeře a nocleh v hotelu.  

zájezdy do Nizozemí

3. den - po snídani odjezd do AMSTERODAMU - nádherné město nazývané “Benátkami severu“ pro své malebné uličky a kanály (grachty) - projížďka lodí po grachtech, návštěva brusírny diamantů, pěší procházka městem s návštěvou květinového trhu. Ve volném čase možnost návštěvy Rijksmuseum (Rembrandt), Madame Tussauds Scenerama (muzeum voskových figurín) nebo Van Gogh Museum. Dále přejezd do Haarlemu, kde uvidíte jarní květinové korzo (účast zdarma). Jedná se o průvod alegorických vozů  z tisíců řezaných květů - tato akce patří k nejkrásnějšímu a nejvoňavějšímu co můžete v Holandsku spatřit a zažít. Večer návrat zpět do Monnickendamu, nocleh, eventuelně večeře.

zájezdy do Nizozemí

4. den - po snídani odjezd do skanzenu ZAANSE SCHANZ - obydlený skanzen s dřevěnými domky a větrnými mlýny ze 17.- 18.stol. - výroba dřeváků, sýrů, ukázky výroby Delftského porcelánu (vstup zdarma). Přejezd krajem tulipánů Haarlem k nejznámějšímu květinovému parku v Nizozemsku KEUKENHOF (Lisse) - cca tříhodinová prohlídka 32 hektarového parku, kde vykvétá 6-7mil. cibulovin, sázených ve 3 vrstvách - podle období květu. Jedinečná seskupení květin s různými trvalkami v zeleni členitého parku s vodními plochami, kvetoucími keři, starými stromy a uměleckými pracemi sochařů utváří neopakovatelnou podívanou. Dále odjezd do DEN HAAGU (sídelního města královny) - zde návštěva výstavy MADURODAM (Nizozemsko v miniatuře), kde můžete obdivovat nejvýznamnější historické i moderní stavby Holandska v měřítku 1:25, zastávka u Paláce míru (sídla Mezinárodního soudního dvora) a dle časové možnosti krátká prohlídka vládního sídla Binnenhof. Odjezd do ČR cca v 18.00 hod. Noční přejezd přes Německo.

zájezdy do Nizozemí

5. den - příjezd do Plzně, Písku a Českých Budějovic v dopoledních hodinách.

Pokud Vás tento program oslovil, pojeďte s námi zažít rozkvetlé Holandsko. Stačí se jen přihlásit na poznávací zájezd CK MÁJ, České Budějovice,  www.ckmaj.cz

- PR článek -

Článek byl zobrazen 7 819 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko