Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Nizozemsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Nizozemsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Nizozemsko.

Amsterdam - holandské Benátky

Amsterdam - holandské Benátky

K italským Benátkám bývá často přirovnáváno hlavní město Nizozemska, které je protkáno řadou kanálů, jež vytvořili lidé na řece Amstel. Kosmopolitní Amsterdam ležící pod úrovní mořské hladiny je se svými unikátními památkami v současné době jedním z nejpřitažlivějších turistických cílů Evropy.

celý článek

 

New York? Ne, Rotterdam

New York? Ne, Rotterdam

Při procházce ulicemi Rotterdamu míjíte lidi nejrůznějších barev pleti, bolí vás za krkem z neustálého koukání na všudypřítomné mrakodrapy a na jídlo vás lákají četné fast foody typu McDonald´s. Člověk si tak připadá, jako by se ocitl v New Yorku, nebo jiném americkém velkoměstě. Ale kdepak – jsme stále v Evropě, v nizozemském Rotterdamu.

celý článek

 

Větrem bičovaný Scheveningen

Větrem bičovaný Scheveningen

V nizozemské provincii Jižní Holandsko se na předměstí Den Haagu rozkládají příměstské lázně Scheveningen, které vyrostly z původní rybářské osady. V 19. století a před 2. světovou válkou byly nazývány „Perlou severního moře“.

celý článek

 

Leeuwarden – rodiště Mata Hari

Leeuwarden – rodiště Mata Hari

Na severu Nizozemska se v provincii Friesland (Frísko) rozkládá téměř stotisícové město Leeuwarden, které je hlavním městem, správním střediskem a důležitým dopravním uzlem této provincie. I když zde v posledních letech dochází k výstavbě mnoha moderních budov, staré centrum města je stále velkým turistickým lákadlem.

celý článek

 

Gouda - symbol Holandska

Gouda - symbol Holandska

Když se řekne Gouda, většina z nás si vybaví chutný, kvalitní a krásně žlutý sýr. Málokdo však ví, že byl pojmenován po jihoholandském městě Gouda ležícím na soutoku řek Hollandse Ijsel a Gouwe, které získalo městská práva už roku 1272. Tradice výroby sýra má v tomto původně kupeckém městě dlouholetou tradici.

celý článek

 

Eurovíkendy: Amsterdam – co si nenechat ujít při návštěvě Amsterdamu

Eurovíkendy: Amsterdam – co si nenechat ujít při návštěvě Amsterdamu

Amsterdam, hlavní město rovinatého Nizozemska, patří k nejkouzelnějším městům na světě. Tato malebná metropole, kterou protíná řeka Amstel, se díky mnoha unikátním památkám a jedinečné kosmopolitní atmosféře řadí mezi nejnavštěvovanější evropské destinace v rámci eurovíkendů. Díky svým kanálům je často Amsterdam přirovnáván k italským Benátkám.

celý článek

 

Groningen - skvělé místo na výlet

Groningen - skvělé místo na výlet

Groningen, universitní město, v němž se citlivě kombinuje moderna a historie. Bohatý noční život, všude kanály, lodě, hausbóty, cizinci a kola. S koly je to zde obdobně jako s ovcemi na Novém Zélandu. Je jich rozhodně několikanásobně více než obyvatel. Groningen si tak drží prim ze všech měst v Holandsku.

celý článek

 

Haag, město kontrastů

Haag, město kontrastů

Přestože není Haag nizozemským hlavním městem, stal se sídlem vlády, parlamentu i panovníka, kterým je král Vilém-Alexandr. Tento fakt dodává městu zvláštní charakter a atmosféru vznešenosti. Kromě moderních budov z betonu a oceli, které vyrůstají jako houby po dešti, je tak plné paláců, bohatých sídel a dalších nádherných budov.

celý článek

 

Madurodam – miniaturní Nizozemsko

Madurodam – miniaturní Nizozemsko

Jednou z mimořádně zajímavých atrakcí města Den Haag je Madurodam, což je park se zmenšeninami slavných pamětihodností a pozoruhodností celého Nizozemského království. Jak hlásá reklamní slogan, můžete zde poznat celé Holandsko v jediném městě. Na ploše 62 626 metrů čtverečních jsou k vidění známé stavby v poměru 1:25.

celý článek

 

Haarlem – město malířů, tulipánů i coffee shopů

Haarlem – město malířů, tulipánů i coffee shopů

Na západním pobřeží Nizozemí se v provincii Noord – Holland (Severní Holandsko) rozkládá starobylé město Harlem. Se svými asi 150 tisíci obyvateli patří mezi desítku největších měst v zemi. Díky tradici pěstování tulipánů si Haarlem v minulosti vysloužil přezdívku Bloemenstad, tedy Květinové město.

celý článek

 

Holandsko – cyklistická velmoc

Holandsko – cyklistická velmoc

Kola. Jsou všude. Na silnici, na chodníku, na parkovišti. Turisté si z Nizozemců dělají legraci, že se s nimi snad rodí, ti se jen pobaveně usmívají. Dobře vědí proč. Holandský národní dopravní prostředek totiž v placatém státě plní svou funkci bezvadně, investice do něj bývají minimální, a pokud ho někdo ukradne, není to taková hrůza, jako když vám odcizí auto. Navíc, jestli jste někdy dýchali holandský vzduch, víte své;

celý článek

 

Hoorn, přístavní město

Hoorn, přístavní město

Na severu Holandska se při pobřeží IJsselmeeru rozkládá malebné město Hoorn, které obdrželo městská práva již v roce 1357 a brzy na to se stalo důležitým přístavním městem. Stovky lodí právě odtud vyplouvaly brázdit světové oceány a vracely se naplněné bohatstvím.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko