Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Nizozemsko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Nizozemsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Nizozemsko.

Zájezdy do Belgie a Holandska - země tulipánů a větrných mlýnů

Zájezdy do Belgie a Holandska - země tulipánů a větrných mlýnů

Každým rokem se v měsíci dubnu a květnu vydáváme s klienty obdivovat rozkvetlé zahrady a parky Holandska. Pro zpestření se cestou zastavujeme také v Belgii. První zastávkou je vždy královské město Brusel, kde vedle královského paláce obdivujeme i katedrálu, galerii Sv. Umberta a Grand Platze, tedy hlavní náměstí obdélníkového tvaru obklopené cechovními domy ze 17. – 18. století.

celý článek

 

Holandsko - země pestrých květin a lahodných sýrů

Holandsko - země pestrých květin a lahodných sýrů

Pokud se řekne Země květin nebo Země tulipánů, je každému hned jasné, že se jedná o Holandsko. Nizozemské království patří mezi země, kde dokážou dělat s květinami úplné zázraky a kde rozkvetlé kytice neodmyslitelně patří ke každodennímu životu. Stejně tak jako kvalitní sýry, jejichž chuť je doslova neodolatelná.

celý článek

 

Middelburg se může pochlubit řadou památek

Middelburg se může pochlubit řadou památek

Middelburg ležící na poloostrově Walcheren je správním centrem nizozemské provincie Zeeland. Toto půvabné staré město je připomínkou někdejší slávy Východoindické společnosti, která před třemi sty lety využívala zdejší přístav. Přestože byla značná část města zničena během druhé světové války, může se i dnes Middelburg pochlubit řadou památek.

celý článek

 

Breda - na soutoku řek Aa a Mark

Breda - na soutoku řek Aa a Mark

V nizozemské provincii Severní Brabantsko (Noord-Brabant) se na soutoku řek Aa a Mark rozkládá město Breda, v němž žije okolo 170 tisíc obyvatel. Dějiny tohoto města sahají do 10. století, v roce 1252 pak obdrželo městská práva. Přestože Breda nepatří mezi nejznámější nizozemská města, odehrálo se v ní několik historicky významných událostí.

celý článek

 

Apeldoorn – v srdci zelené krajiny

Apeldoorn – v srdci zelené krajiny

Apeldoorn je se svými více než 155 tisíci obyvateli jedním z desíti největších měst v Nizozemsku. Rozkládá se v srdci zelené krajiny zvané Veluwe, na níž jsou Nizozemci náležitě hrdí. Jde o největší komplex lesů v zemi, který z velké části spadá pod přírodní rezervaci. Ale i samotné město Apeldoorn má několik turistických lákadel.

celý článek

 

Ostrov Texel - přírodní unikát

Ostrov Texel - přírodní unikát

U severního pobřeží Nizozemska se kousek od pevniny rozkládá ostrůvek Texel, který je největším z ostrovů ležících ve Waddenzee. Je místem hojně vyhledávaným milovníky přírody, fotografy, ornitology a nadšenými „pozorovači“ ptáků z celé Evropy. Na Texelu však najdete také tulipány, větrné mlýny a stáda ovcí, což k Nizozemsku neodmyslitelně patří.

celý článek

 

Zierikzee - město lidových slavností

Zierikzee - město lidových slavností

Na nejsevernějším ostrově nizozemské provincie Zeeland nazývaném Schouwen-Duiveland se rozkládá desetitisícové město Zierikzee. Fakt, že bylo město po dlouhou dobu velmi špatně dostupné, mu zajistil zachování velké částí jeho historických památek. V současnosti tak Zierikzee patří mezi chráněné městské celky Nizozemska.

celý článek

 

Enkhuizen - malebný přístav

Enkhuizen - malebný přístav

V provincii Noord-Holland na severu Holandska rozkládá malebný přístav Enkhuizen. V 17. století patřil k nejdůležitějším přístavním městům v zemi, ale během staletí toto své jedinečné postavení ztratil. Leží na IJsselském jezeře v oblasti Zuiderzee.

celý článek

 

Deventer – středověké centrum obchodu

Deventer – středověké centrum obchodu

Na východě Nizozemí se rozkládá starobylé město Deventer, které se pyšní zachovalým historickým jádrem. Leží na rýnském rameni Ijssel a je z turistického hlediska velmi zajímavé. V roce 1999 byl Deventer sloučen se čtyřmi okolními vesnicemi a tak se počet jeho obyvatel vyšplhal na 90 tisíc.

celý článek

 

Kampen - s vůní hnoje

Kampen - s vůní hnoje

Na levém břehu rýnského ramene IJssel se v holandské provincii Overijssel rozkládá město Kampen, které proslavila především protestantská teologická univerzita. Město se však pyšní také bohatou hanzovní minulostí. V současnosti zde žije okolo 33 tisíc obyvatel a malebnost Kampenu dodávají tři městské brány.

celý článek

 

Holandsko a Belgie - zájezd nejen za tulipány a větrnými mlýny

Holandsko a Belgie - zájezd nejen za tulipány a větrnými mlýny

Každým rokem na jaře se CK Osvěta vydává se svými klienty obdivovat rozkvetlé Holandsko. Aby byl program pestřejší, v programu je i sousední Belgie.

celý článek

 

Zwolle

Zwolle

Zwolle je sice hlavním, nikoliv však největším městem holandské provincie Overijssel. Žije v něm okolo 150 tisíc obyvatel. Je významným dopravním uzlem, ale má také zachovalé staré město, které je po obvodu sevřeno kanály Stadsgracht a Achtergracht.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko